Seminaarin upeat retki vaihtoehdot!

Ensimmäisenä seminaaripäivänä päästään tutustumaan ja kokemaan kiehtovia ja mielenkiintoisia elämyksiä lähiseudun erilaisissa kohteissa. Retkivaihtoehtoja on kolme:

1.Ruokaa, juomaa ja seikkailuja Vaarojen maisemissa
Retki vie osallistujat tutustumaan Vuokatin maisemiin. Ensimmäisenä vierailukohteena on Haapala BnB, jossa nautitaan myös lounas.  Haapalassa toimii Kainuun ainoa pienpanimo keskellä idyllistä maalaismaisemaa, mutta vain lyhyen matkan päässä Vuokatinrinteiltä ja laduilta. Panimon lisäksi Haapalassa on ravintola ja 10 majoitushuonetta. Haapalassa tuotetaan kaunista, rustiikkista ja aitoa ruokaa, juomaa ja muita kokemuksia, jotka kertovat tarinaa Kainuusta ja Suomesta makujen muodossa. Ravintolan listalta löytyy muun muassa kauden kasviksia ja villiyrttejä, joilla kunnioitetaan suomalaista metsää ja maaseutua. Haapalassa tehdään ruokaa ja pannaan olutta suurella sydämellä – kausiluontoisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Haapalan tilaa jatkaa Korhosen suku nyt viidennessä polvessa. Haapalan jälkeen matka jatkuu Vuokatti Safarikselle. Vuokatti Safaris Oy on Vuokatissa ympärivuoden toimiva ohjelmapalvelu yritys. Yrityksen päätuotteet ovat Huskysafarit, moottorikelkkasafarit sekä kaikenlaiset luontoretket ympärivuoden. Yrityksellä on kolme toimipistettä Vuokatissa.

2.Makumatka Jätin herkkupöytään
Retki Jättiläisenmaahan johdattaa sinut elämyksellisiin maisemiin korkealle Kivesvaaralle, Paltamossa. Tunne itsesi vapaaksi kuin lintu ja astu korkealle huipulle Jättiläisenmaahan. Saat maistaa aitoja makuja lounaalla, joka nautitaan heti perille päästyämme. Pysähdy hetkeksi ja ihastele tähtitaivaan loistetta, revontulien välkettä tai aamuauringon sarastusta. Jättiläisenmaa on mystinen maahisten ja muiden satumaisten olentojen maailma. Jättiläisenmaa tarjoaa elämyksellisiä majoitus- ja ravintolapalveluita aivan lähellä taivasta.

3.Kartanotunnelmaa ja Eino Leinon jalanjälkiä
Kulttuuripainotteisen retken ensimmäinen kohde, jossa nautitaan myös lounas on Kartanohotelli Karolineburg. Karolineburgin kartano on valmistunut vuonna 1836 ja on ainoa laatuaan koko Kainuussa ja vieläpä Suomen pohjoisin kartano. Suomen kansalliseepoksen Kalevalan luoja, Elias Lönnrot vieraili kartanossa Kajaanin piirilääkärivuosinaan 1830-50-luvuilla ja olipa hän myös talon lapsien kummisetä. Karolineburgista jatkamme matkaa Eino Leinon kotiseudulle Paltaniemelle. Matkan aikana opas kertoo tarinoita Paltaniemestä, sekä Eino Leinosta. Paltaniemellä tutustumme vuonna 1726 rakennettuun Kuvakirkkoon, sekä Keisarintalliin, joka on muistona Aleksanteri I:n vierailusta Kainuussa. Sieltä matka jatkuu Eino Leinon perinnetaloon, joka vihittiin käyttöön Leinon syntymäpäivänä 1978. Eino Leinon perinnetalossa kuulemme talon historiaa, sekä saamme kuulla Sami Sainion tulkitsemana Eino Leinoa. Osuus koostuu pienestä esityksestä ja vapaamuotoisesta oleskelusta vieraiden kanssa, hänestä voi ottaa kuvia.

Takaisin edelliselle sivulle