Mustila Viini Oy on Maaseutumatkailun Vuoden Kellokas

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry valitsi Mustila Viini Oy:n Vuoden 2022 Kellokkaaksi. Yritys on toiminut reilut 20 vuotta Mustilassa, Elimäellä. Yritys nojaa toiminnassaan kartanoperinteeseen ja panostaa tuotekehitykseen. Yrittäjä Maria Tigerstedtin perusajatus on tuottaa elämyksiä kaikille aisteille ja tehdä yhteistyötä alueen muiden yrittäjien kanssa. Yritys elävöittää palveluita niin Mustila Arboretumin yhteydessä kuin koko Kymenlaaksossa. Palkinto luovutettiin 46. Valtakunnallisessa maaseutumatkailuyrittäjien ja -kehittäjien seminaarissa 16.3.2022 Tampereella.
Mustila Viinin tuotteet on palkittu useasti. Tuotteiden ytimenä ovat paikalliset, korkeatasoiset raaka-aineet, jotka on jalostettu perinteitä noudattaen nykyihmiselle sopiviksi hemmottelutuotteiksi. Valikoimaan kuuluu viinien lisäksi lukematon määrä hilloja, hyytelöitä, mehuja ja etikkasäilykkeitä.
  • Elämyksellinen ympäristö, tarinalliset elementit ja laaja sekä laadukas yhteistyöverkosto ovat mahdollistaneet toiminnan myös näinä vaikeina aikoina, kertoo Tigerstedt.
Lähiruoka-ajattelu on ollut yrityksen kantava teema jo ennen kuin siitä tuli ilmiö. Ravintola Viinituvan menu koostuu lähituottajien herkuista mm. juustoista. Kasvikset tulevat ravintolaan tirehtöörin omalta kasvimaalta.
Tällä hetkellä yritys, monen muun maaseutuyrityksen tavoin, hakee uutta toimintamallia muuttuneessa maailmantilanteessa. Jo pari vuotta kestänyt poikkeustilanne on ajanut yritykset ahtaalle.
  • Nyt on aika asiakkaiden äänestää jaloillaan ja käyttää maaseudun palveluja, jos maaseutu halutan pitää elävänä, sanoo Tigerstedt.
Palkinto luovutettiin Mustila Viini Oy:lle 16.3.2022. Päivä on yrittäjille erityisen mieluinen, sillä viinipuoti avautuu talvitauon jälkeen 17.3. ja palvelee kevään ajan to-pe-la klo 12-17. Avajaisviikolla on kahvipannu kuumana.

Takaisin edelliselle sivulle