Hungry for Finland – kansallinen ruokamatkailukilpailu 2017

Matkailullinen kiinnostus Suomeen kasvaa maailmalla koko ajan. Ruoka on tärkeä osa matkailua ja ruoan takia jopa matkustetaan. Suomessa tarvitaan monipuolista ja elämyksellistä ruokamatkailutarjontaa. Ruokamatkailukilpailu rohkaisee ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haetaan yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä. Ruokamatkailukilpailu on tarkoitettu yrityksille ja yhteisöille, jotka tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä.

Kilpailu on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa

Ruokamatkailutarjonta on matkailijoiden kohtaama paikallisuuteen ja tarinoihin perustuva maukas ravintolaruokailu, kotiruokailu, katuruoka, suomalaisen ruoan tekeminen ohjatusti, luonnossa ja kulttuuriympäristössä tapahtuva ruokailu, luonnonantimiin ja keräilyyn liittyvät ruokamatkailutuotteet, erilaiset ruokamatkailuun liittyvät reitit ja tapahtumat, torit, kauppahallit, erikoismyymälät, kuten juustolat, viinitilat sekä pienpanimot ja niiden ympärille rakennettu ohjelma. Ruokamatkailuun liittyvät tarinat, paikallisuus ja puhtaus. Parhaimmillaan ruokamatkailutuote on osallistamista ja tekemistä, josta matkailija oppii jotain uutta ja tekee matkailutuotteen elämykselliseksi.

Ruokamatkailukilpailuun voi osallistua 20.1.-31.3.2017 osoitteessa www.hungryforfinland.fi. Sivustolla voi myös ehdottaa ruokamatkailuun liittyvää tahoa osallistumaan kilpailuun.

Ruokamatkailukilpailun voittaja palkitaan 3 000 euron ruokamatkailutuotteen kehittämisrahalla. Voittajista tehdään video. Kilpailun voittaja ja finalistit saavat markkinoinnillista näkyvyyttä sekä mahdollisuuden osallistua yhteiseen sparrauspäivään Helsingissä.

Kilpailun toteuttajia ovat maa- ja metsätalousministeriö, Visit Finland (Finpro) ja MTK. Kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja:

Matkailun asiantuntija Kimmo Aalto, MTK, 040 179 1618

Ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, 050 511 8909

Projektipäällikkö Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, 0500 688 332, kristiina.havas@haaga-helia.fi

Ruokamatkailukilpailun esittelyvideo: https://youtu.be/hWDhhRTIfrA

Ruokamatkailukilpailun sivut: http://www.hungryforfinland.fi/

Ruokamatkailuvideo: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYjNcJ1jQZyZ3t-UlBzDgrgTBKSTpvrDI

Takaisin edelliselle sivulle