KAINUULAISTEN MAKUJEN TUOTETORI JA LÄHIRUOKATREFFIT OSANA VALTAKUNNALLISTA MAASEUTUMATKAILUSEMINAARIA
TORSTAINA 23.3.2023
Kajaanin Kaukametsän Leihu-sali, Koskikatu 2-4
Tuotetori johdattaa seminaariväen makumatkalle maakuntaamme. Toivomme mukaan lähiseudun makujen tekijöitä ja tuottajia. Seminaari on koonnut vuosittain yhteen reilut sata maaseutumatkailualan yrittäjää ja -kehittäjää eri puolilta Suomea. Tuotetorilla voit esitellä, maistattaa ja myydä omia tuotteitasi. Erityisesti mukaan toivotaan paikallisista raaka-aineista tuotettuja elintarvikkeita, lisäksi tuotetorilla voi esitellä myös luonnontuotteita, kuten –kosmetiikkaa, -hyvinvointituotteita jne.
Tuotetorin jälkeen jatketaan lähiruokatreffien nimissä tutustumista paikallistasolla sekä kuullaan kaupan näkökulmaa siitä, millaisia tuotteita kysytään, millaiset kriteerit on hyllypaikan saamiseksi ja voisiko olla muunlaista yhteistyötä paikallisten tuottajien kanssa. Lisäksi tarjolla on napakka tietoisku lakisääteisistä ja vapaaehtoisista pakkausmerkinnöistä sekä Oulu2026- juhlavuoteen liittyvästä Arctic Food Lab- verkostosta, uudistuneesta Kainuussa tuotettu -merkistä ja aitojamakuja -verkostosta. Samalla voit luoda uusia kontakteja, kartoittaa mahdollisia uusia yhteistyökumppaneita sekä lisätä tuotteesi tunnettuutta.
OHJELMA
11.25 – 12.35 Kainuulainen tuotetori
Maaseutumatkailuseminaarin osallistujilla mahdollisuus ostaa kainuulaisia tuotteita suoraan tuottajalta sekä tutustua kainuulaisiin
toimijoihin.
12.45 – 14.15 Lähiruokatreffit
kahvitarjoilu
12.45 – 13.15 Vastuullisuutta ja lisäarvoa pakkausmerkinnöillä
elintarvike- ja yritysasiantuntija Essi Keränen, MKN Oulu
Pakattujen elintarvikkeiden lakisääteiset ja vapaaehtoiset pakkausmerkinnät sekä havaintoja pakkausmerkinnöistä
kv-näkökulmasta
13.15 – 13.45 Lähituotteet vähittäiskaupan näkökulmasta
Vähittäiskaupan toimialajohtaja Arto Mustonen, Osuuskauppa Maakunta
Lähituotteiden kysyntä ja näkyvyys vähittäiskaupassa sekä hyllyyn pääsyn kriteerit
13.45 – 14.00 Uudistunut Kainuussa tuotettu -merkki ja Aitoja
makuja -verkoston esittely
ruoka- ja luonnontuoteasiantuntija Kirsi Sahrman-Hauhia, MKN Itä-Suomi
14.00 – 14.15 Oulu2026 | Arctic Food Lab -verkosto
projektipäällikkö Niina Keränen, Oulu2026 ja elintarvike- ja yritysasiantuntija Essi Keränen, MKN Oulu
Tapahtuman päätteeksi on mahdollisuus saada ohjeistusta AFL-tuotemerkin tai Kainuussa tuotettu -merkin hakemuksen
täyttämiseksi sekä jatkaa keskusteluja ja verkostoitumista toimijoiden kesken
Paikan hinta on 20 € + alv. Pöytäkoko 1 m x 1,4 m, pöytiä saa tarvittaessa käyttöön 2 kpl. Treffien ohjelma sisältyy paikan hintaan. Mikäli sinulla ei tällä kertaa ole tarvetta esittelypöydälle, voit osallistua myös pelkästään treffiosuuteen (kerro tästä ilmoittautuessa).
Ilmoittaudu 13.3. mennessä: kirsi.sahrman-hauhia (at) maajakotitalousnaiset.fi, p. 050 570 3039.
Kerro ilmoittautuessasi nimi, jolla myyt, mitä myyt tai esittelet, sekä mahdolliset muut huomiot ja toiveet sekä laskutusosoite.
Tuotetorin ja lähiruokatreffit järjestävät KantriKestävä- ja Via Karelia – vastuullista ruokamatkailua verkostoituen -hankkeet.